afbeelding Galerie bij de Boeken

Galerie bij de Boeken: Overzicht

Wie, wat en wanneer in 2017:

09 jan 19 feb Joop Overkleeft (Nederland) grafisch werk
27 feb 08 apr Victor Popov (Kazanstan) objecten
10 apr 10 mei Christina Baumann (Duitsland) schilderijen
15 mei 25 jun "De Luxemburgers komen" gemengde technieken
03 jul 03 sep Peter Leidig (Duitsland) gemengde techniek
11 sep 29 okt Andrea Klosowski (Duitsland) schilderijen
30 okt 31 dec Rido Jansen (Nederland) gemengde technieken

Het programma van 2017

Galerie-bij-de-boeken: Joop OverkleeftVan 9 januari tot 19 februari is overwegend grafisch werk te zien van de Aaltense kunstenaar Joop Overkleeft. In de collectie van de DRU Cultuurfabriek zijn van hem de foto’s van de Bailey-brug. De galerie toont werken waarin het water centraal staat. Rimpelingen in het water worden in zijn voorstellingen vertaald tot abstract lijkend werk. Wel de suggestie van beweging blijft overeind en een lijnenspel rest waarbij de suggestie van water verloren gaat en het abstracte karakter de overhand krijgt.


Galerie-bij-de-boeken: Victor PopovVan een heel karakter is het werk van de uit Kazanstan afkomstige kunstenaar Victor Popov. Zijn objecten verraden duidelijk de invloed van het structuvisme, zo kenmerkend aan het begin van de vorige eeuw. Heldere vormen worden geaccentueerd door primaire kleuren. (27 februari - 8 april).


Galerie-bij-de-boeken: Christina BaumannVan 10 april tot 10 mei staat de expositie van Christina Baumann uit het voormalige Oost-Duitsland gepland. Haar o zijn kleurrijk en abstract. Kleurvlakken worden gevuld met levendige structuren, waardoor er een gevoel van beweging ontstaat. De kleurvlakken zorgen voor een aangename compositie.


Huntenkunst is op 19, 20, 21 mei. Zoals gebruikelijk is in samenwerking met dat evenement de expositie met de kunstenaars, die uit het land komen dat op Huntenkunst centraal staan. In dat kader wordt de tentoonstelling ‘De Luxemburgers komen’gehouden. (15 mei tot 25 juni). De Luxemburgse kunstenaars zijn Jean-Claude Berens, François Besch, Luc Ewen, Nathalie Noé Adam en Marie-Pierre Speltz.


Galerie-bij-de-boeken: Peter LeidigDe zomerexpositie is geweid aan het werk van Peter Leidig (3 juli tot 3 september). Zijn werk is direct herkenbaar door een typisch karakter het heeft. Hij noemt zijn werk ‘Folienbilder’. Het is in gemengde techniek uitvoerd. De kleuren lijken lichtgevend te zijn en geeft zijn abstracte voorstelling een transparant karakter.


Galerie-bij-de-boeken: Andrea KlosowskiDaarna is de expositie met schilderijen van Andrea Klosowski (11 september tot 29 oktober). De dikke verflagen zorgen voor stucturen en zijn horizontaal aangebracht. De kleuren zijn ingetogen en neigen naar aardtinten.


Galerie-bij-de-boeken: Het jaar wordt afgesloten met werk van Rido Jansen. Zij is de tweede streekgenoot, die het komende jaar exposeert. In dit geval afkomstig uit Doetinchem. Zij is lid van Breekijzer. Haar werk bestaat uit diverse technieken. In haar werk staat de mens centraal. Het gaat minder om het individu, maar meer om de gestalte.

__________________________________
Drukkerij: Drukkerij Compuclub, Ulft
Redactie: Galerie bij de Boeken, Ulft
Uitgave: Galerie bij de Boeken, Ulft

Website onderhoud: Groep Webdesign BW-Oost